Zanggroep zingt op 1e paasdag in de Menorah
De Zanggroep ‘Menorah’ gaat weer zingen en wel op eerste Paasdag, in de ochtenddienst.
Lijkt het u leuk om ook eens mee te doen, dan bent u van harte wel welkom! Er wordt in de Menorah gerepeteerd op:
- vrijdagavond 9 maart om half 8 
- zondagavond 18 maart om half 8 (dit kan misschien nog veranderen)
- vrijdagavond 23 maart om half 8 
- vrijdagavond 30 maart om half 9 (!) = Goede Vrijdag

Als u mee wilt zingen, dan kunt u dat doorgeven via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. / tel. 510 868

Beste leden van de zanggroep ‘Menorah’,
Namens Nienke Boschma en Hans Dorsman nodig ik jullie van harte uit om van de ochtenddienst op eerste Kerstdag 2017 in de Menorah een feest te maken! Het lijkt ons fijn om medewerking te verlenen aan deze bijzondere dienst, en daarom willen we graag weer een grote groep samenstellen die op die dag mooie kerstliederen kan zingen.
Het is de bedoeling dat we op vrijdag 4 december beginnen met oefenen: ’s avonds om 19.30 uur in de Menorah. Daarna vrijdag 11 december, zaterdag 19 december, als het nodig is nog op een avond in de week voor Kerst, én op kerstmorgen zelf vóór de dienst.
Het zou fijn zijn als zoveel mogelijk leden van de zanggroep meezingen.
Wilt u zo spoedig mogelijk even aan mij doorgeven of u wel of niet mee kunt doen?
Een hartelijke groet,
Coby de Vries

Beste mensen van de Zanggroep Menorah,
Zoals jullie weten wordt de Startzondag dit jaar (op 20 september) door de wijken Oost en Zuid gezamenlijk gevierd, en dan in de Menorah. Het landelijke thema van de startzondag: ‘GOEDE BUREN’ sluit hier prachtig op aan. Het wordt een gezellige, ontspannen dag die in het teken zal staan van kennismaking met elkaar.
In de kerkdienst zal een Startzondagkoor meewerken, bestaande uit gemeenteleden uit Oost en Zuid, jong en oud. We studeren de liederen in onder leiding van Nienke Boschma. Pieter de Jong zal ons deze keer op de piano begeleiden.
Deze oefenavonden vinden plaats op de volgende vrijdagavonden:
28 augustus en 4, 11 en 18 september
van half 8 tot ± half 9 in de Menorah
Verschillende mensen die zich vorig jaar voor het koor hebben aangemeld, hebben aangegeven ook nu weer graag mee te zingen in de dienst. Ook zijn er mensen uit Zuid die mee gaan zingen.
Hun namen zijn geregistreerd.

Maar er kunnen (moeten) nog meer mensen bij. Mocht je van plan zijn mee te doen, maar heb je tot nu toe nog niet doorgegeven dat je van de partij bent, zou je dit dan alsnog willen doen? We willen graag weten uit hoeveel mensen het koor gaat bestaan.
Dus: wie ook graag mee wil zingen, kan zich nog opgeven bij Coby de Vries, e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. , tel. 510 868.
Mocht je één van deze avonden verhinderd zijn, dan hoeft dat je niet te weerhouden om je op te geven!
We wachten met spanning jullie reacties af!
Met vriendelijke groet,
Namens de werkgroep Startzondag,
Coby de Vries

Zanggroep
Samen met Nienke Boschma en Hans Dorsman zullen we weer een aantal mooie liederen instuderen voor de dienst op Paasmorgen, zondag 5 april 2015. Op de drie eerstvolgende vrijdagavonden (13, 20 en 27 maart) gaan we weer oefenen met de zanggroep.

We beginnen elke avond om 19.30 uur.

Mogen we weer op jullie rekenen?

Zanggroep
Op de gedachteniszondag, 23 november 2014, zal de zanggroep weer haar medewerking verlenen. We zingen natuurlijk liederen die aangepast zijn aan de gedachtenisdienst. We denken dat het een hele goede dienst kan worden. We willen die liederen op de volgende data oefenen: 6 nov. om 19.00 uur, 14 en 21 november om 19.30 uur. De zanggroep is voor iedereen, dus als u zin heeft me te zingen, bent u van harte welkom. Nienke Boschma zal ons de liederen aanleren en ondergetekende zit achter de piano.
Hans Dorsman

Yes !!!

Zanggroep, stille zaterdag, 19 april 2014
U weet dat Gerda Bekius op de gemeenteavond namens de zanggroep een ‘stokje’ overhandigd heeft aan Nienke Boschma met de vraag of zij de zanggroep zou willen dirigeren. Toen beloofde Gerda: “Dan sjonge wy ek de stjerren fan ‘e himel!” Wel, ik kan jullie vertellen dat Nienke het stokje toen al aannam, maar het nu ook ècht aangenomen heeft. Gerda en ik hebben afgelopen vrijdag met haar gesproken en ze wil graag aan onze zanggroep meewerken. Daar zijn we heel blij mee.
En dan nu ‘sjonge!!!’
We hebben ook al een datum. Op de Stille Zaterdag, 19 april werken we mee aan de Paaswake. We zingen dan onder andere: ‘Licht dat terugkomt’. Dat komt uit de oratorium ‘Als de graankorrel sterft…..’ en natuurlijk ook nog andere liederen.
Daarvoor gaan we op de volgende dagen in de Menorah om 19.30 uur oefenen:
28 maart,
  4 april
11 april
en op Stille Zaterdag voordat de dienst begint.

Natuurlijk verwachten we een flinke groep enthousiaste zangers.
Hartelijke groeten en tot vrijdag, ook namens Nienke,
Hans Dorsman