Startzondag West, Zuid en Oost 2018
De eerste gezamenlijke startzondag voor West, Zuid en Oost is een feit. En wat wás het een mooie dag! Er was een kerkdienst met het thema van de dag: ‘EEN GOED GESPREK’. Er werd begonnen met een prachtig filmpje dat ging over een groep gemeenteleden die op de fiets het Paaslicht ophaalden uit de Menorah en de Zuiderkerk en in kleine rode lantaarntjes naar de Arke brachten. Een zanggroep van gemeenteleden uit de drie wijken zong vol enthousiasme, alleen en samen met de gemeente, de kinderen maakten kennis met Sam de Raaf; en dat alles in een bomvolle kerk. Want wat bent u met velen naar de Arke gekomen! En met al uw goede gaven! Een enorme voorraad boodschappen voor de voedselbank, heel veel lekkers voor bij de koffie en de lunch, het was fantastisch! Er werden veel goede gesprekken gevoerd, er kon aan activiteiten worden meegedaan, het samen eten was heel gezellig! Kortom: het was goed zo samen te zijn!
Hier en daar was er sprake van wat kleine schoonheidsfoutjes, maar dat had te maken met de grote drukte en we moeten dat maar ‘met de mantel der liefde bedekken’ en beschouwen als leermomentjes.
De werkgroep is in ieder geval blij met de vele fijne reacties die we van u kregen. “Ik vind het een prachtige dag”, vertelde iemand mij: “Ik voel me hier als een vis in het water!”
En kijk; dát was de bedoeling!
Namens de werkgroep allemaal hartelijk dank voor uw enthousiaste inbreng, op wat voor manier ook!
Coby de Vries

Startzondag 16 september 2018
De Startzondag in de Arke voor de wijken Zuid, West en Oost op 16 september 2018 komt naderbij. Het thema van de Startzondag is: ‘Een goed gesprek’. De opzet is om samen in gesprek te gaan over ons geloof, maar het gaat ook om ontmoeting met en openstaan voor elkaar.
Naast een kerkdienst met bovengenoemd thema is er ruimte voor ontmoeting en zullen er allerlei gezellige activiteiten zijn, zoals bijvoorbeeld een gezamenlijk wandeltocht(je), een ‘bioscoop’ waar oude foto’s uit Drachten worden vertoond, er zal geknutseld kunnen worden, en voor de kinderen is er een springkussen. Maar gewoon koffiedrinken en gezellig een praatje met elkaar maken mag ook. Niets is verplicht!

Iedereen zal worden gevraagd zijn of haar steentje aan deze mooie dag bij te dragen door iets lekkers te maken/mee te nemen voor bij de koffie of de lunch. Vandaag staan bij de ingang van de Menorah een aantal mensen met lijsten waarop u kunt aangeven met hoeveel personen u denkt te komen en wat u voor lekkers mee wilt nemen. Dat kan variëren van

een cake, een appeltaart, een salade, een hartige taart tot wat fruit, belegde broodjes of krentenbolletjes of iets anders lekkers. Ook de komende zondagen liggen die lijsten in de kerken.

Inzamelingsactie voor de Voedselbank
Maar we denken niet alleen aan ons zelf! Door de diaconieën van de wijken Zuid, Oost en West zal op de Startzondag een grote inzamelingsactie worden gehouden voor de Stichting Drachtster Voedselbank.
Op 2 en 9 september worden in de Zuiderkerk en de Menorah door de diaconie formulieren uitgedeeld met daarop vermeld de producten waaraan behoefte is bij de voedselbank. Dat zijn onder anderen: rijst, pasta’s, koffie, thee, suiker, halfvolle houdbare melk, blikgroente, soep (droog), jam, hagelslag, margarine, wasmiddel, vruchtencocktail in blik. Voorwaarde is dat de houdbaarheidsdatum nog niet verstreken is.
De diaconie beveelt deze inzamelingsactie van harte bij u aan!

Aanmeldingen voor de Zanggroep
U kunt zich nog opgeven als u in de kerkdienst graag mee wilt zingen met de Zanggroep. Graag zelfs!

De repetities vinden plaats op:
- zaterdagavond 1 september (van 19.30 uur- 20.30 uur in de Arke)
- vrijdagavond 7 september (van 19.30 uur- 20.30 uur in de Arke)
- vrijdagavond 14 september (van 19.30 uur- 20.30 uur in de Arke)

In de komende uitgaven van Geandewei en de Zondagsbrieven meer nieuws over de Startzondag!
Namens de werkgroep, Coby de Vries